Drengestreger og skideballer

Det er ikke nemt at være et drengebarn i dag!
Hvis det da nogensinde har været det!
Der var engang, hvor det var sådan nogenlunde OK at lave drengestreger, hvis det da ikke gik ud over nogen - sådan rent fysisk og psykisk. Men sådan rimelig harmløse drengestreger kan jeg da huske masser af fra min barndom.
Altså som pige, der gerne deltog :-)
Hvor bliver de af i dag - drengestregerne?
MAN SER DEM IKKE!!!
Og det er dybt bekymrende!!!
Når man er opdraget med Ole Lund Kierkegaards bøger og en accept og forståelse af dét univers, så må man jo med skam indse, at der ikke rigtig er noget at komme efter hos nutidens 8 - 12 årige knægte. De sidder der på deres værelser og spiller wii, playstation, nintendo eller noget andet.
Som forældre prøver man at lokke med forslag om at lave huler i haven eller gå ud og finde nogen at lege med! Men der mangler jo børn på vejen - og det er ikke altid, at de andre børn har lyst til natur, når ens egne har det (!)
Det nytter faktisk ikke rigtig noget at give dem det spark i røven ud af hoveddøren, som vi andre fik, når vi blev umulige og højrøstede. Så står de der og fryser og gnaver en kæp ned i jorden, mens de surmulende kigger sig omkring efter de legekammerater, der pt. har det vældig godt derhjemme i varmen og fandeme ikke behøver gå ud i det vejr.

Baggrunden?
I dag har min søn på snart 11 år i ledtog med en klassekammerat smurt billedkunstlærerindens skammel ind i lim, som hun derefter satte sig på!
Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, og jeg er rigtig flov og ked af, at det er sket. Jeg er samtidig glad for, at hun fik beordret de to drenge til at rengøre stolen og at hun efterfølgende fik smidt dem op til inspektøren.
Men det fik mig til at reflektere lidt, da jeg fik en snak med manden om knægtens opførsel og hvad vi gør ved det.
Manden var ved at flække af grin, hvilket forargede mig - hvad han så sagtens også kunne forstå og se det fornuftige i. Så flækkede jeg også af grin. Og så stod vi der, mens den uvorne søn endnu ikke var kommet hjem efter endt sport og skideballe og vidste faktisk ikke, hvordan vi skulle gribe det an.
Vi ved det faktisk endnu ikke, for han er ikke kommet hjem endnu.
Selvfølgelig skal han have en skideballe af os også. For det ER absolut ikke i orden at såre en lærer eller ødelægge hendes tøj eller ødelægge undervisningen eller noget som helst, der støder NOGEN!
Jeg tillader mig alligevel dette lille nervøse 'men' i forbindelse med dette indlæg omkring drengestreger. Han er jo dybest set kun en dreng på snart 11. Og jeg er på en eller anden måde lidt nervøs for den udvikling med regelrette unger og forældre uden leg og ballade, der læser på skolens intranet hver dag omkring 'glemt linial' og andre bagateller.
Det her er sgu da i det mindste noget!
En vaskeægte drengestreg!
Som man altså OGSÅ fik en skideballe for i 'de gode gamle dage'!

PS: Efter snak med den uvorne viser det sig nu, at han kun 'duttede' et par gange med limstiften på skamlen. Det gør ikke ovenstående mindre relevant.
Og oveni hvad der ellers sker for lærere i disse år - fyringer i massevis, skriv på intra i tide og jævnligt utide, planer mig her og der, belastende forældre og elever....så kan det sgu være svært at rumme et par 4. klasses drenge, der vil være kække med en limstift.

Kommentarer

jools sagde…
Dejlige knægte. De er kreative, modige og har fin sans for humor. Hvad ville verden være uden dem og deres lige. R.. kedelig. Vi skal passe på de få, der overlever feminiseringen i børnehaver og skoler.

Nu er det jo godt at det er en billedkunstlærerinde, det går ud over. Hun burde have forståelse for en happening.

Johnny Olsson
Claus Verner sagde…
Jeg sidder også med et lille smil om munden. Det er slet ikke ok. Og det skal de have at vide. Når jeg smiler så er det fordi de har modet til bryde grænsen for hvad der er ok. Fordi de er drenge. Fordi de eksperimenterer med autoriteter. De tør mærke kanten og gå gå ud over den.
Men det er ikke i orden :-)

Populære opslag fra denne blog

Æ Hvæsmand

Bogmuseum eller bibliotek?